Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

"be part of the solution" / "γίνε μέρος της λύσης"

       Το 36% των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη είναι παιδιά. 85,000 ήταν ασυνόδευτα κατά το 2015 ενώ εντός των συνόρων της Ευρώπης, αγνοούνται 10.000 παιδιά .

     Τον Μάιο του 2016, το 2ο Δημ. Σχ. Αχαρνών συνέδραμε εθελοντικά στην παραγωγή του παρακάτω βίντεο ευαισθητοποίησης για τους πρόσφυγες, με την παραχώρηση μιας αίθουσας του σχολείου μας, για τις ανάγκες ενός εκ των γυρισμάτων, καθώς και με την εθελοντική  συμμετοχή είκοσι μαθητών ηλικίας 11- 12 ετών ( με την απαραίτητη συναίνεση των γονέων/ κηδεμόνων). Συγκεκριμένα συμμετείχαμε στο δεύτερο σκέλος, το οποίο παρουσιάζει το, διασωθέν πια, παιδί –προσφυγόπουλο μέσα στην σχολική αίθουσα.

      Η ομάδα που το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε πλαισιώνει μια πρωτοβουλία από ανεξάρτητα άτομα του κινηματογραφικού και θεατρικού χώρου στην Ελλάδα, τα οποία συμμετέχουν εθελοντικά στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης. Συνεργάζονται με οργανώσεις/ φορείς, αλλά και πρωτοβουλίες πολιτών που ασχολούνται με το προσφυγικό, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες κ.α. 

      Σκοπός τους είναι να δείξουν ότι οι άνθρωποι, ξεπερνώντας τις δυσμενείς συνθήκες τις οποίες αναγκάζονται να υπομείνουν, είναι άνθρωποι που όχι μόνο δεν διαφέρουν, αλλά μπορούν να γίνουν -και είναι- κομμάτι της κοινωνίας που τους υποδέχεται. Στο τέλος των βίντεο,  παρατίθενται στατιστικά δεδομένα από την Ελλαδικό και τον Ευρωπαϊκό χώρο.




    Αντίστοιχη καμπάνια, την οποία η ομάδα δημιούργησε στο παρελθόν, σε εθελοντική βάση (και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα του κινηματογραφικού χώρου), μπορείτε να δείτε στον παρακάτω υπερσυνδέσμο με το playlist των έξι βίντεο.

"Κάτι τρέχει με το νερό" - YouTube

        Η σχολική τάξη της φωτογραφίας που φιλοξενεί το προσφυγόπουλο είναι η αίθουσα και οι εθελοντές/τριες  μαθητές/τριες του 2ου Δημ. Σχ. Αχαρνών.
        Είμαστε περήφανοι που συνεισφέραμε στο ακτιβιστικό βίντεο που δημιουργήθηκε γιατί πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών.

               

 2ο Δημ. Σχ. Αχαρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου